https://youtu.be/ioI4Lgjm_3E
Nog 0 dagen te gaan.
100%
€ 9.976,50 opgehaald
€ 9.960,00 doel

‘Waar ligt de grens?’

Door: Evita Lammes

Help jouw werknemers om elkaar aan te spreken en voorkom grensoverschrijding

Eén op de vijf werkenden in Nederland maakt grensoverschrijdend gedrag mee. Dat zijn bijna 2 miljoen mensen. We kunnen deze 2 miljoen mensen veel leed besparen als we simpelweg leren om met elkaar over grenzen te praten!

Evita Lammes spreekt als trainer, consultant en extern vertrouwenspersoon dagelijks mensen over grenzen. In het boek ‘Waar ligt de grens?’  leert ze medewerkers te herkennen wat grensoverschrijdend gedrag is én wat ze kunnen doen om dit te voorkomen. Vanuit opdrachten bouwen ze hun eigen Grenzen Gebruiksaanwijzing. Zo bouwen jullie samen op een relaxte manier aan een aanspreekcultuur.

Hoe kan Evita jouw organisatie helpen om aanspreken te normaliseren?

  1. Met het boek ‘Waar ligt de grens?’. Bestel het bijvoorbeeld voor jouw team, afdeling of volledige organisatie. Vanaf 50 stuks krijg je een digitale Q&A met Evita. Vanaf 100 stuks verzorgt ze graag een interactieve lezing afgestemd op jullie organisatie.
  2. Met een online training voor medewerkers. In vijf weken loopt Evita met hen de opdrachten uit het boek door. Medewerkers leren hoe ze hun eigen grenzen aangeven, hoe ze naar grenzen van anderen vragen en hoe ze anderen op gedrag kunnen aanspreken. Aan het einde hebben ze een eigen ‘Grenzen gebruiksaanwijzing’ op één overzichtelijk A4tje en een gemeenschappelijke taal om elkaar aan te spreken. De calls geven accountability, eventuele weerstand wordt kundig genavigeerd en men kan alle vragen stellen aan een neutraal persoon buiten de organisatie.
  3. Met een strategiesessie voor leidinggevenden. Hoe zorg je ervoor dat jij signalen opvangt en hier tijdig op kan handelen? Welke drempels ervaren medewerkers bij verschillende typen grensoverschrijding en hoe kun je deze verlagen? Hoe maak je van psychologische en sociale veiligheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid? In een sessie van 2,5 uur komen we tot de belangrijkste prioriteiten voor leidinggevenden en maken we een plan van aanpak.
  4. Met een fysieke training voor medewerkers. We duiken de praktijk in van grenzen aangeven, ernaar vragen en elkaar aanspreken. Leg de basis voor een aanspreekcultuur door met elkaar te pokeren, te improviseren en te zingen (of dit juist te weigeren!). We stellen onze zenuwstelsels gerust door ‘nee’ te zeggen en elkaar aan te spreken in veilige en grappige situaties. Zo leggen medewerkers de neurale paden aan die ze kunnen gebruiken als er iets gebeurt waardoor het wél spannend voelt. Tip: nodig ook de vertrouwenspersoon uit zodat men direct weet waar ze terecht kunnen en deze op een andere manier leren kennen.

Wil je Evita eerst even spreken? Plan dan hier direct een vrijblijvende call in!  

Synopsis
Biografie
Updates
Reacties

Synopsis

Grensoverschrijdend gedrag lijkt wel overal te zijn. Omdat dat ook zo is! Eén op de vijf werknemers maakt iets mee. Dat is niet alleen een zaak van HR, maar van ons allemaal. Maar wat kun jij nou als gewone medewerker doen? Of niet doen? Hoe weet je of iets wat jij doet misschien per ongeluk over de grens is? En waarom moet jij als goed mens met de beste bedoelingen hier eigenlijk iets mee?

Evita Lammes begeleidde vele organisaties om inclusiever te communiceren en grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Ze heeft een radicaal idee: stop met gedachten proberen te lezen en praat met elkaar. In dit boek leert ze jou te herkennen wat grensoverschrijdend gedrag is én wat jij kunt doen om dit te voorkomen. Vanuit opdrachten bouw je jouw eigen Grenzen Gebruiksaanwijzing. Zo ben jij voorbereid als je een grens moet aangeven, je iets ziet gebeuren of juist als iemand jou feedback geeft.

Als jij en ik namelijk elke dag oefenen met grenzen afstemmen, voorkomen we de grote problemen die we nu elke dag in de krant lezen.

  • Duidelijk zonder belerend te zijn
  • Gewone mensentaal, geen HR-praat
  • Direct toepasbaar voor iedereen die wel eens samenwerkt

Biografie

Evita Lammes geeft trainingen en keynotes in het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. Klanten waren onder andere de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen en Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten. Ze maakte als expert voor Bookboon een serie van 6 audio-afleveringen over grensoverschrijdend gedrag voorkomen. Studio Samen is haar bureau in inclusieve communicatie en sociale veiligheid, Inclusiecast de podcast die ze host. Kortom: ze voert dagelijks gesprekken met heel veel mensen over waar de grens nu eigenlijk ligt.

Updates

Deze auteur heeft nog geen updates geplaatst.

Reacties

Nog geen reacties

Meld je aan voor de Boekfunding update

Wij sturen 2 keer per maand een update met nieuwtjes en vermaak.
Elke drie maanden verloten wij een boekenpakket met 5 boeken onder de nieuwe leden.

Voornaam

E-mailadres


Ik ontvang 2 keer per maand de updates van boekfunding, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden
Ik heb het privacy reglement hier gelezen